Un cutremur puternic care s-a produs în centru Greciei, a creat panică printre locuitorii care s-au grăbit să-și părăsească locuințele. Seismul a avut magnitudinea de 6.

Grecia lovită de un cutremur puternic

Deocamdată nu s-au raportat victime și nici pagube materiale însemnate. Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC), a raportat că cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km (6,2 mile). Potrivit rapoartelor inițiale care au fost revizuite între timp, ar fi avut o magnitudine ​între 5,9 și 6,9 pe scara Richter.

Seismul s-a produs în zona din jurul orașului Larissa, pe o rază de 24 de kilometri nord-vest. Totuși, acesta a fost resimțit chiar și la Atena, dar și în alte regiuni situate în apropierea orașelor Thessaloniki, Piraeus, Skopje și Tirana.

VIDEO Cutremur puternic în Grecia. Seismul s-a simțit până în Atena: ,,Am părăsit imediat casa...”
Foto: AP

Seismul a fost urmat de mai multe replici

Cutremurul a avut loc în jurul orei 13.45 și a fost urmat de alte trei replici, care au avut magnitudini de peste 4 grade, pe scara Richter. Institutul Geodinamic din Atena a transmis că epicentrul se afla la 20 km sud de orașul Elassona din centrul Greciei.

Nu am mai experimentat așa ceva, am părăsit imediat casa”.  A povestit un cetățean din regiunea Larissa, din centrul Greciei, pentru televiziunea de stat ERT.

După producerea seismului, pompierii au fost trimiși să investigheze o casă care s-a prăbușit în Mesochori, Elassona. Pentru a verifica dacă există victime prinse sub dărâmături.

Costas Agorastos, un guvernator local din regiunea centrală a Tesaliei, a declarat televiziunii de stat că școlile locale au fost sfătuite să se închidă.

Un oficial din cadrul serviciilor de pompieri din Atena a declarat că nu există rapoarte despre pagube sau persoane rănite până achttps://twitter.com/DetailLots/status/1367095234782453774um, dar a adăugat: „Colegii mei au simțit (cutremurul) a fost puternic”.

Grecia se află într-o regiune extrem de activă din punct de vedere seismic. De obicei, marea majoritate a cutremurelor nu cauzează daune materiale sau victime.

În octombrie anul trecut, un seism care a lovit insula Samos din estul Greciei și coasta turcă din apropiere a ucis doi elevi de liceu din Samos și cel puțin 75 de persoane în Turcia.