Un polițist local și-a scos uniforma de serviciu la vânzare. Și cu toate că a obținut suma de bani cerută, întreaga situație s-a întors împotriva sa. După ce anunțul de vânzare a ajuns la urechile șefilor.

Agentul a pus anunțul pe OLX

Bărbatul care este angajat al poliției locale din Bârlad și a publicat anunțul pe OLX. Doar că cei care au cumpărat uniforma erau angajații unei publicații. Care după ce au primit bunul i l-au dat șefului polițistului.

Cu toate că vânzarea uniformei de serviciu este interzisă prin lege, bărbatul tot a reușit să o vândă. Doar că situația s-a complicat când jurnaliștii publicației Vremea Nouă au văzut anunțul și au urmărit ce se întâmplă cu acesta.

Mai întâi angajatul a pus uniforma de serviciu, inclusiv haina care avea inscripționat pe spate Poliția Locală, de pe un cont OLX, lăsând de înțeles că este din Iași. Însă anunțul cu pricina a fost văzut de ziariști care au luat legătura cu liderul de sindicat al Poliției Locale Bârlad.

VIDEO Un polițist local și-a scos uniforma de serviciu la vânzare. Ce sumă cerea și cum a fost prins agentul?
Foto: vremeanoua.ro

Jurnaliștii au cumpărat uniforma

Apoi după ce a dezactivat anunțul pentru o perioadă, polițistul l-a publicat din nou. Doar că de acestă dată și-a schimbat locația în Târgul Mureș. El cerea 300 de lei pe uniformă și i-a obținut după ce jurnaliștii care au aflat de noua vânzare au fost cei care au achiziționat-o. Și pentru a nu-i da de bănuit bărbatului, aceștia au solicitat ca pachetul să fie trimis la o adresă din Galați.

Numai că cei care au luat uniforma, au avut grijă ca pachetul să ajungă chiar la șeful  Poliției Locale Bârlad. Iar pe lângă colet în sine au atașat și chitanța. Dar și alte dovezi prin care să se demonstreze că a fost scoasă la vânzare de angajat.

După cele întâmplate, șeful Poliției Locale a anunțat că vor fi făcute verificări și în funcție de rezultate se vor lua măsuri.

„Vor fi efectuate verificări cu privire la situația semnalată, având în vedere prevederile HG 1332/2010, urmând a fi luate măsurile legale în funcție de rezultatul acestora”, a spus acesta.