Rusia a lansat miercuri noi avertismente la adresa SUA.

Regimul de la Kremlin consideră „distructivă” ideea unor sancţiuni la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, menţionată cu o zi în urmă de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, în cazul unei invazii ruse în Ucraina.

Cu o zi mai devreme, președintele american Joe Biden a transmis că, în cazul în care Rusia „invadează întreaga ţară” şi „chiar mai puţin”, vor fi „consecinţe enorme” şi asta „ar schimba lumea”, a afirmat preşedintele american. Liderul american nu a precizat însă natura acestor eventuale sancţiuni împotriva preşedintelui rus.

Atunci când Washingtonul sancţionează personalităţi străine, aceasta implică cel mai adesea îngheţarea activelor lor şi interzicerea tranzacţiilor cu Statele Unite.

„Din punct de vedere politic, nu este dureros, este distructiv”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, apreciind că aceste sancţiuni nu vor avea niciun efect. 

Dimitri Peskov a mai spus că legislaţia rusă interzice în principiu înalţilor responsabili ai ţării să dispună de active în străinătate, apreciind prin urmare că astfel de măsuri „nu sunt deloc dureroase” pentru autorităţi.

Anchete realizate de media independente ruse, precum site-ul „Proekt.media”, relevă că lucrurile nu stau tocmai aşa, mulţi oficiali de la Moscova ascunzându-şi averile în zone offshore, potrivit Agerpres.