Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de ninsori și viscol în județele Constanța și Tulcea. Conform specialiștilor, miercuri, până la ora 21:00, cele două județe se vor confrunta cu intensificări ale vântului, cu rafale de 70-80 km/h. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ, iar zăpada va fi viscolită și troienită. Șoferii trebuie să fie atenți la drum, fiindcă vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Se întoarce iarna!

Conform sursei citate, pentru intervalul 27 ianuarie, ora 10:00- 28 ianuarie, ora 10:00, specialiștii ANM spun că va fi în vigoare o atenționare Cod galben de ninsori și viscol în patru județe din Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Conform ANM, în anumite zone din Brăila, Galați, Ialomița și Călărași ninsoarea va continua să cadă și se va depune un strat nou neuniform și consistent. Vântul va avea rafale în general de 55-65 km/h. Și aici șoferii trebuie să fie atenți la drum, fiindcă vizibilitatea va scădea cantitativ.

Se întoarce iarna în România! Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de viscol pentru mai multe județe din țară.

De joi dimineața, începând cu ora 10:00, în regiunile estice și sud-estice din țară rămâne valabilă o atenționare de intensificări ale vântului. Local, vor fi rafale de 50-60 km/h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55-65 km/h. Mai mult, la altitudini de peste 1.700 de metri se vor depăși 75-85 km/h și va fi viscol.

Administrația Națională de Meteorologie mai transmite că în centrul și sudul Munteniei, precum și în Moldova, temporar va continua să ningă.

Cum va fi vremea în Capitală

Cât despre bucureșteni, aceștia vor mai trebui să suporte vremea urâtă fiindcă nu are de gând să se încălzească. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, cel puțin în următoarele 24 e ore. Stratul de zăpadă depus va ajunge la o grosime de 12 cm.

“La ora 10:00, grosimea stratului de zăpadă era neuniformă şi măsura între 5 şi 10 cm, iar până spre după-amiază, temporar, vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor mai depune între 1 şi 3 cm. Astfel, la finalul intervalului este estimată o grosime a stratului de zăpadă de 6 – 12 cm”, susţin meteorologii.