După o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase, ministrul a ieșit să dea declarații. Printre altele, oficialul a precizat că în Ordinul de ministru nu scrie nicăieri că decedații Covid-19 trebuie să fie înmormântați dezbrăcați, precizând că asta a ținut de bun simț.

Se pare, totuși, că Vlad Voiculescu nu a consultat foarte atent Ordinul semnat de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Mai clar, în document scrie clar faptul că  „cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției. Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

Gafă uriașă din partea ministrului Sănătății!

Mai grav, Vlad Voiculescu a declarat că faptul că oamenii au fost înmormântați dezbrăcați nu are nicio legătură cu Ordinul semnat de fostul ministru. El a acuzat angajații de la pompe funebre că nu au respectat legea, spunând că trebuie să răspundă dacă au greșit.

Ulterior, Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că în cadrul întâlnirii a preluat o informație greșită în dialogul cu jurnaliștii. El și-a cerut scuze pentru gafa făcută. El a ținut să precizeze că nu va comenta reglementarea din data de 6 aprilie 2020 semnată de Nelu Tătaru, însă o va modifica în cursul zilei de astăzi.

Vlad Voiculescu schimbă regulile!

Începând de mâine (vineri, 9.04.a.c.), va intra în vigoare un nou Ordin care prevede mai multe modificări în ceea ce privește desfășurarea înmormântărilor în cazul persoanelor care au decedat în urma infectării cu coronavirus. Regulile se schimbă, însă nu așa cum și-ar fi dorit populația. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că preoții vor avea acces în spital la bolnavii infectați cu virusul ucigaș, însă sicriul va rămâne în continuare sigilat.

Vlad Voiculescu a făcut o gafă URIAȘĂ! Ministrul Sănătății nu cunoaște LEGEA

În plus, specialiștii s-au gândit să le dea voie și aparținătorilor pacienților, cu respectarea unor reguli foarte stricte, să aibă acces în spitale pentru a-și vizita rudele bolnave. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de părere că pacienții care au nevoie de susținere o vor primi atât din partea preoților, cât și din partea unui aparținător.

Până în prezent, persoanele care decedau în urma infectării cu Sars-CoV-2 erau transportate la morgă în saci impermeabili, iar sicriul era sigilat. Este puțin probabil ca reprezentanții cultelor și românii să fie mulțumiți de decizia luată de ministrul Sănătății, fiindcă ce își doreau cu toții era ca decedatul să aibă parte de priveghi.