Mai exact, în ședința de miercuri a Guvernului s-a decis ca banii pe care îi primesc medicii de familie pentru pacienții pe care îi conving să se vaccineze împotriva coronavirusului să crească. Astfel, de la 30 de lei cât primeau în prezent, doctorii de familie vor primi pentru fiecare om pe care îl vor convinge să se vaccineze suma de 40 de lei.

Medicii de familie vor primi 40 de lei pentru fiecare pacient vaccinat

Decizia Guvernului Cîțu a fost luată la solicitarea Ministerului Sănătății. Astfel, tariful pentru inocularea vaccinului dezvoltat împotriva coronavirusului administrat de către medicii de familie cuprinde consultația medicală realizată de doctor, administrarea serului, dar și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Conform Guvernului, creșterea tarifului este justificată de suplimentarea materialelor sanitare și a echipamentelor de protecție utilizate în cabinetul medicului de familie. Aceste tarife vor fi valabile până în data de 30 septembrie 2021.

3.000 de medici de familie, înscriși în programul de vaccinare

Până în prezent, aproximativ 3.000 de medici de familie s-au înscris în programul de vaccinare anti-COVID în cabinete.

Vor primi bani în plus pentru vaccinarea anti-COVID! Guvernul Cîțu a decis chiar azi

Autoritățile fac eforturi pentru a convinge cât mai multe persoane să se vaccineze. În curând urmează să se lanseze o campanie pentru vaccinare, în care vor apărea și personalități publice, vedete, dar și politicieni. De asemenea, în marile orașe ale României se va da startul maratoanelor de vaccinare, unde oricine se poate duce să se imunizeze, doar cu buletinul, fără a mai fi nevoie de programare în prealabil, așa cum este în prezent.

Au apărut centrele de vaccinare drive

Totodată, au apărut și centrele de vaccinare drive. Aici, oamenii vor fi vaccinați direct în mașină de către cadrele medicale. Specialiștii fac apel la români să se vaccineze într-un număr cât mai mare, precizând că este singura modalitate de a scăpa de virusul care ne-a marcat viețile de un an de zile.