WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie la nivel mondial, a întâmpinat probleme tehnice majore, lăsând un număr mare de utilizatori fără acces la serviciile sale. În seara zilei de ieri, începând cu ora 21:00, ora locală a României, rapoartele privind întreruperea serviciului au început să curgă pe platformele de socializare și pe site-urile de monitorizare a stării funcționale a aplicațiilor online.

A picat WhatsApp

Utilizatorii WhatsApp din mai multe părți ale lumii au raportat că nu mai pot trimite sau primi mesaje. Întreruperea serviciului s-a manifestat prin încărcarea lentă a aplicației, mesaje care nu puteau fi trimise sau primite și imposibilitatea de a se conecta la serverele WhatsApp. Acest eveniment a stârnit frustrări și confuzie printre utilizatori, întrucât WhatsApp servește drept principalul mijloc de comunicație pentru afaceri, familie și prieteni.

În urma acestor rapoarte, WhatsApp, deținută de Facebook Inc., nu a emis imediat o declarație oficială privind cauza întreruperii sau un timp estimat pentru rezolvarea problemei. Utilizatorii au luat cu asalt rețelele sociale pentru a căuta răspunsuri și pentru a împărtăși experiențele lor cu întreruperea serviciului, creând astfel o comunitate temporară de persoane afectate, în căutare de informații și sprijin.

Utilizatorii WhatsApp din România și alte zone afectate

România, Israel, Los Angeles, Uruguay, Guatemala sunt doar câteva dintre zonele unde aplicația nu mai funcționează, nu poți trimite sau primi mesaje. Utilizatorii WhatsApp din România s-au trezit, de asemenea, cu aceeași problemă și au fost nevoiți să caute alternative pentru a comunica în lipsa serviciului. Mulți utilizatori s-au plâns de lipsa de claritate din partea companiei în ceea ce privește situația și când se va remedia problema.

În lipsa unui anunț oficial din partea WhatsApp, utilizatorii rămân în expectativă și speră că serviciul va reveni la normal cât mai curând. Această întrerupere reprezintă un motiv de îngrijorare pentru mulți, având în vedere importanța aplicației în rutina zilnică a multor oameni.

Aceste probleme tehnice ridicate de WhatsApp demonstrează vulnerabilitatea infrastructurii digitale și nevoia de a avea alternative de comunicare în cazuri de urgență. Momentan, rămâne de văzut când se va remedia situația și cum va reacționa compania la feedback-ul utilizatorilor.