Fostul lider al PSD se va prezenta, astăzi, în fața magistraților Judecătoriei Sectorului 5, care vor lua o decizie asupra cererii acestuia de eliberare condiționată. Liviu Dragnea este în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Fostul lider al PSD va fi audiat prin videoconferință, iar decizia pe care o vor lua magistrații nu va fi definitivă. Acest lucru înseamnă că procurorii o vor putea ataca în termen de trei zile.

O săptămână bună pentru Liviu Dragnea

A fost o săptămână glorioasă pentru Liviu Dragnea. Pe data de 21 aprilie el a primit aviz pozitiv pentru eliberarea condiționată din parte Comisiei Penitenciarului Rahova. Precizăm că magistrații vor fi cei care vor lua o decizie finală.

Două zile mai târziu, adică pe 23 aprilie, Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, în care cerea recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze. În iunie 2020, lui Liviu Dragnea i-a fost tăiat dreptul la muncă, după ce a vorbit pe Skype cu fosta lui consilieră.

Peste doi ani de închisoare

Fostul lider al PSD a acuzat că i-a fost interzis dreptul la muncă, timp de opt luni, tocmai pentru a nu obţine beneficiile zilelor lucrate, astfel că a dat în judecată penitenciarul. Instanța a fost de acord cu fostul lider social-democrat.

Zi de FOC pentru Liviu Dragnea! Astăzi se ia marea decizie: Fostul lider al PSD, la un pas de a fi eliberat din ÎNCHISOARE

Fostul lider social-democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv pe data de 27 mai 2019 de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în legătură cu dosarul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea vrea să facă politică, însă e în pericol

Au apărut informații conform cărora Liviu Dragnea vrea să se întoarcă la cârma PSD, însă se pare că acest lucru nu este posibil. Analistul politic Bogdan Chireac a declarat că, dacă revine în politică, Liviu Dragnea ar putea fi condamnat din nou la închisoare.