Celebrul Polidin revine pe piața farmaceutică din România, după ce a depășit etapa de laborator și va putea fi utilizat ca supliment alimentar. Institutul Cantacuzino a anunțat că produsul va fi relansat sub formă de capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN-O) și spray nazal (POLIDIN-N), într-o încercare de a face produsul mai atractiv pentru un public mai larg, incluzând copii, adulți și vârstnici.
Polidinul a fost produs pentru prima dată în perioada interbelică (1918-1939) și a fost utilizat inițial ca un înlocuitor al Omnadinului pentru imunizare.
Reclamă
La acea vreme, el era administrat sub formă injectabilă și a fost dezvoltat în urma observațiilor specialiștilor români asupra medicamentelor imunostimulatoare din alte țări precum Franța, Elveția, Polonia și Germania. Producția se realiza manual, iar în anii 70 a fost introdusă o mașinărie specializată pentru acest proces.
Reprezentanții Institutului Cantacuzino au subliniat că:
- Producția actuală de Polidin are loc la Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din cadrul institutului, sub coordonarea unui proiect al Ministerului Apărării Naționale.
- Procesul de fermentație bacteriană a fost modernizat, trecând de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la bioreactoare specializate.
- Se lucrează în continuare la producerea metodei clasice, varianta injectabilă.
Sylvia Hoișie, fosta șefă de producție a Polidinului, a povestit despre modul în care ea și echipa sa au testat tratamentul, injectându-și soluția timp de 6 zile pentru a verifica eficacitatea acestuia. Testele au fost efectuate și pe animale înainte de a introduce produsul pe piață.
Este important de menționat că orice problemă de sănătate ar trebui să fie evaluată de un medic specialist, iar informațiile prezentate au doar scop informativ.