Cu fiecare sezon vine o nouă recoltă de fructe, iar adesea așteptăm cu nerăbdare momentul în care putem gusta fructele noastre preferate și ne putem bucura de gustul fructelor noastre preferate de excepție.
[read more]
Cu toate acestea, există unele fructe care pot fi găsite pe piață pe tot parcursul anului și care sunt printre cele mai populare și comune, chiar dacă unele dintre ele au origini în locuri complet diferite de locul în care trăim.

Plátanos: de ce să nu arunci totul

Unele dintre aceste fructe iubite în Italia sunt bananele, care sunt foarte utile pentru sănătatea noastră ca sursă de potasiu și adesea pot fi folosite în orice fel de rețetă.

Reclamă

Originare din zonele tropicale, au fost prezente pe mesele noastre de mulți ani și aproape niciodată nu lipsesc din gospodării, până în punctul în care au fost pictate în câteva tablouri care reprezintă naturi moarte.

Plátanos: ce scop au unele părți ale lor?

Adesea, datorită formei lor, sunt asociate cu organul masculin și numele lor este folosit ca aluzie sexuală, urmând și cântecul “La Banana”, care a fost foarte popular în anii 2000.

Pe piață găsim de obicei banane galbene sau verzi, în funcție de stadiul lor de maturare, dar experții recomandă consumul celor care sunt la mijloc în ceea ce privește maturitatea.

Cu toate acestea, există mai multe tipuri de banane, inclusiv cele albastre, care, datorită maturării lor, au un gust de vanilie, dar sunt aproape imposibil de găsit în Italia.

În ultimii ani, în Italia, este posibil să găsiți banane roșii mult mai dulci decât cele normale, deși costul lor este ridicat și ajunge de trei ori mai mult decât bananele obișnuite.

Secretul pe care puțini îl cunosc

Bananele au devenit și iubite de cei mici datorită popularității lor, datorită personajelor Minions din filmul “Despicable Me”, care adoră acest fruct.

Dar nu toată lumea știe că atunci când consumăm doar partea interioară a fructului și aruncăm coaja, de fapt risipim ceva foarte valoros pe care ar trebui să-l folosim în casă.

De fapt, pe internet circulă videoclipuri care explică că după ce decoji banana, trebuie să păstrezi partea rigidă a extremității care leagă toate fructele și să o lași să se usuce.

Plátanos: ce scop au unele părți ale lor?

Înainte de a o expune la soare, este recomandabil să tai coada și să o deschizi astfel încât să poți vedea toate fibrele care se desprind și să le pui într-un recipient expus la soare pentru câteva ore.

Rezultatul va fi un set de fibre de banane care vor fi de mare ajutor pentru plantele noastre, deoarece, atunci când le plasezi în pământul din ghiveci, vor acționa ca un îngrășământ excelent pentru plantele noastre.

Astfel, acestea vor crește puternice și viguroase, nu doar absorbând apă, ci și proprietățile intrinseci din fibrele de banane care, în contact cu apă și pământul, vor oferi vigoare plantelor noastre.
[/read]