O prajitura clasica, cu foi pufoase si o crema delicioasa, poate aduce bucurie in sufletele noastre si amintiri frumoase din copilarie. Astazi va prezentam o reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi. Prajitura cu foi si crema este un desert traditional romanesc, cu o textura fina si o aroma de neuitat.
[read more]

Ingrediente si mod de preparare

Pentru a pregati aceasta delicioasa prajitura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Reclamă

Pentru foi:

  • 10 linguri de lapte
  • 7 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 7 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita de amoniac stins cu otet sau lamaie

Pentru crema:

  • 1 pachet de margarina (sau unt)
  • 7-8 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 600 mililitri de lapte
  • 6 linguri de cacao

Pentru inceput, vom pregati foile pentru prajitura. Intr-un bol, amestecam laptele, zaharul, oul, uleiul si amoniacul. Continuam sa amestecam pana cand zaharul se topeste putin. Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat moale si usor sfaramicios. Impartim aluatul rezultat in 4 bucati egale si le intindem sub forma de foi, avand dimensiunea tavii de aragaz. Intoarcem tava cu fundul in sus, presaram faina si plasam foile deasupra. Le introducem in cuptor pentru un timp scurt. Vom sti ca s-au copt atunci cand marginile devin usor aurii. Scoatem foile din cuptor si le asezam una peste alta.

Acum trecem la prepararea cremei delicioase. Intr-o cratita, amestecam laptele, faina si cacaoa, apoi punem cratita pe aragaz la foc mic. Amestecam continuu pana cand obtinem o budinca mai groasa. Cand budinca este gata, oprim focul si lasam sa se raceasca.

Pentru a finaliza prajitura, frecam margarina (sau untul) cu zaharul pana cand acesta se topeste complet. Adaugam budinca racita si amestecam pana cand obtinem o crema omogena. Impartim crema rezultata in 3 parti egale si o intindem intre cele 4 foi de prajitura. Puteti lasa prajitura la frigider, astfel incat foile sa absoarba crema si sa devina mai moi. Dupa aceasta etapa, prajitura este gata de portionat si servit.

Bucurie dulce pentru intreaga familie

Aceasta prajitura cu foi si crema delicioasa este perfecta pentru a fi savurata la ceai sau ca desert dupa o masa copioasa. Textura pufoasa a foilor se imbina perfect cu crema fina, iar gustul de cacao adauga o nota intensa de ciocolata. Este un desert ideal pentru a aduce bucurie in inimile celor dragi si pentru a petrece momente dulci alaturi de familie sau prieteni.

Reteta noastra este una simpla si usor de urmat, chiar si pentru cei mai putin experimentati in bucatarie. Cu ingrediente la indemana si putina atentie, veti reusi sa pregatiti o prajitura deosebita, care va incanta papilele gustative si va lasa o amintire frumoasa.

In concluzie, prajitura cu foi si crema este un desert traditional romanesc, plin de savoare si aroma. Cu o textura fina si un gust delicios, aceasta prajitura poate fi o adevarata incantare pentru cei care o gusta. Indiferent daca o pregatiti pentru o zi speciala sau pentru a infrumuseta o simpla zi de weekend, aceasta reteta va aduce bucurie si zambete in inimile celor dragi. Sa aveti pofta!
[/read]