In cautarea unei gustari delicioase si usor de pregatit? Avem solutia perfecta pentru tine! Iti prezentam reteta de preparare a unei slanine aromate si moi, care se topeste in gura si poate fi pastrata un timp indelungat la frigider. Cu ingrediente simple, dar perfect combinate, aceasta gustare va deveni rapid preferata ta si a celor dragi.
[read more]

Ingrediente necesare

  • o bucată de slănină cu carne de pe burtă (1,5 kg – 2 kg)
  • 1 pahar de sare
  • 0.5 pahar de zahăr
  • 3-4 frunze de dafin
  • ienibahar
  • cuișoare
  • semințe de muștar
  • usturoi
  • condimente
  • apă

Mod de preparare

Pasul 1: Pentru a incepe prepararea acestei gustari delicioase, turnam 1 litru de apa intr-o cratita si adaugam toate ingredientele, cu exceptia slaninei, usturoiului si a condimentelor. Amestecam bine, astfel incat sarea si zaharul sa se dizolve complet.

Reclamă

Pasul 2: Cratita se ia de pe foc si se lasa marinada sa se raceasca. In timpul acesta, pe bucata de carne (slanina) facem 2-3 tăieturi, pastrand o distanta de 0.5 cm de la baza.

Pasul 3: Punem carnea in cratita cu marinada si o lasam sa se marineze timp de 12-24 de ore. Dupa acest interval, scoatem carnea din marinada si o dam la frigider pentru inca 24 de ore. Aceasta etapa va contribui la imbogatirea aromei si la obtinerea unei texturi mai moi si suculente.

Pasul 4: Dupa 48 de ore de marinare, slanina este gata de consum. Adaugam usturoiul taiat felii si condimentele preferate, si frecam putin slanina cu acestea pentru a intensifica savoarea. Involvim slanina intr-un prosop de bucatarie pentru a indeparta marinada ramasa si apoi o taiem felii.

Pasul 5: Slanina aromata si moale se serveste cu o delicioasa garnitura de cartofi, care completeaza perfect gustul si textura acesteia.

Acum ca ai reteta completa, poti incerca sa pregatesti aceasta gustare super delicioasa si sa o savurezi alaturi de cei dragi. Pofta buna!
[/read]