Cătălin Scărlătescu, fostul jurat de la „Chefi la cuțite”, a dezvăluit rețeta sa de sarmale, oferind gospodinelor secretele necesare pentru a pregăti preparatul tradițional românesc specific sărbătorilor de iarnă.

Ingrediente necesare pentru sarmale: 4 kg de carne tocată de porc, 500 g orez, 2 kg ceapă, 40 g piper, 45 g sare, o bucată de afumătură, bulion, frunze de varză murată, cimbru, foi de dafin.

Reclamă

Gătire și secrete din bucătărie

Scărlătescu consideră că prepararea sarmalelor este floare la ureche.

„Se toacă ceapa mărunt, iar apoi se pune într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și se lasă puțin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a explicat bucătarul.

Secretul lui pentru un gust ca la bunica este o bucată mare de afumătură adăugată în mijlocul oalei cu sarmale.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Sarmalele se vor lăsa la fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat”, a concluzionat Scărlătescu.

Prețuri pentru preparatele de Crăciun ale lui Cătălin Scărlătescu

Chiar și după plecarea de la „Chefi la cuțite”, Scărlătescu continuă să fie activ în domeniul culinar. Bucătarul gătește la diverse restaurante și oferă preparate de Crăciun spre comandă. Prețurile sunt următoarele:

  • 27 de sarmale: 137 de lei
  • Un cozonac: 99 de lei
  • Pachet cu un cozonac, 27 de sarmale și un kilogram de murături: 236 de lei
  • Pachet cu 2 cozonaci, 27 de sarmale și 0,7 kg de friptură la tavă: 409 lei

Împreună cu Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, Scărlătescu a refuzat să mai filmeze pentru „Chefi la cuțite”, ceea ce a dus la măsuri legale din partea televiziunii care cere respectarea contractelor.