Supa cu galuste este mancarea care ne facem sa ne simtim ca acasa, insa nu toti stim sa preparam galustele asa cum o facea mama sau bunica. Galustele pufoase si gustoase reprezinta un adevarat deliciu culinar, iar reteta perfecta poate fi esentiala pentru a obtine rezultatele dorite.
[read more]
Pentru a pregati aceste galuste deosebite, avem nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de pasare, radacina de pastarnac, radacina mica de telina, un morcov, o ceapa, foi de dafin, o legatura de patrunjel, sare si piper dupa gust. Pentru prepararea galustelor, avem nevoie de doua oua, 7 linguri de gris, sare si ulei.

Pentru a incepe prepararea supei cu galuste, trebuie sa fierbem carnea de pasare in prealabil. Carnea se fierbe timp de aproximativ 10 minute, pana cand se forma spuma la suprafata. Aceasta spuma trebuie adunata si indepartata. Apoi, adaugam legumele curatate si tocate in bucati mari, foile de dafin si coditele de patrunjel. Supa se asezoneaza cu sare si piper si se fierbe pana cand legumele si carnea sunt bine gatite.

Reclamă

In timp ce supa fierbe, ne ocupam de prepararea galustelor. Intr-un castron, frecam ouale cu ulei si sare, apoi adaugam grisul pana obtinem consistenta unei smantani groase. Cu ajutorul unei linguri incalzite, luam din compozitie si formam galustele, pe care le adaugam in supa fierbinte. Oala se acopera si se lasa la fiert pentru inca aproximativ 10 minute, la foc mic. La final, se opreste focul si se toaca proaspat patrunjelul pentru un gust si aspect proaspat.

Iata secretul unor galuste pufoase si bine crescute: ouale, sare si uleiul de floarea-soarelui. Acestea se amesteca bine, iar apoi se adauga grisul treptat, amestecand cu o furculita. Este important sa se opreasca amestecul atunci cand acesta incepe sa se intareasca si sa se separe, ca si cum s-ar taia, si sa se lipeasca de furculita. Daca amestecul devine prea tare, galustele vor iesi tari ca un "beton".

Pentru a forma galustele, se foloseste o lingurita obisnuita inmuiata in supa care clocoteste. Se ia o jumatate de lingurita din pasta de gris si se adauga in supa. Este esential sa se foloseasca cantitati potrivite de gris, astfel incat galustele sa creasca si sa se umfle corespunzator. Galustele prea mari pot duce la un miez dur, de gris nefiert.

Aceasta reteta simpla si delicioasa va garanteaza obtinerea galustelor pufoase si gustoase, care sa satisfaca papilele gustative si sa ne aduca amintiri de acasa. Cu putina indemanare si atentie la detalii, galustele vor fi elementul-cheie care va transforma suculenta supa intr-un adevarat festin culinar. Pofta buna!
[/read]