Slănina, un aperitiv cu o bogată istorie culinară, este un favorit al gospodinelor de-a lungul secolelor. Astăzi, vă propunem o rețetă de slănină de casă, naturală și fără a avea nevoie de afumătoare. Ingrediente simple, pe care le aveți la îndemână, vor transforma acest preparat într-un deliciu savuros și aromat.
[read more]
Pentru această rețetă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg de slănină cu inserții de carne
  • 2 capete de usturoi
  • 3 linguri de piper negru măcinat

Pentru saramură, veți avea nevoie de:

Reclamă

  • Coji de la 2 cepe
  • 5 prune uscate
  • 2 frunze de dafin
  • 200 g de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 litru de apă

Pentru a pregăti slănina de casă, începeți prin a combina ingredientele pentru saramură într-o oală mare. Puneți amestecul pe foc și fierbeți-l. În acest fel, veți obține o saramură aromată și gustoasă, care va da slăninii o savoare deosebită.

Curățați slănina și uscați-o cu un prosop de hârtie. Apoi, tăiați slănina în două bucăți egale. Plasați bucățile de slănină în oala cu saramură fierbinte și fierbeți-le la foc mediu timp de 25 de minute. Fierberea în saramură va ajuta slănina să devină mai fragedă și să-și păstreze suculența.

După fierbere, scoateți oala de pe foc și lăsați slănina să se răcească în saramură peste noapte. Acest proces permite ca aromele să intre în slănină și să se îmbine perfect cu gustul său.

Între timp, curățați și zdrobiți usturoiul, amestecându-l cu piperul negru măcinat. Această combinație va da slăninii un gust picant și aromat, care va fi pe placul tuturor iubitorilor de mâncăruri tradiționale.

Scoateți slănina din saramură și uscați-o bine cu un prosop de hârtie. Apoi, frecați bucățile de slănină cu amestecul de usturoi și piper, pentru a adăuga un plus de aromă și savoare.

Pentru a păstra slănina proaspătă, înveliți-o în folie alimentară și păstrați-o în frigider. Astfel, veți putea savura acest delicios aperitiv tradițional timp de maxim 7 zile. În cazul în care doriți să o păstrați pentru o perioadă mai îndelungată, slănina poate fi congelată.

Bucurați-vă de acest delicios aperitiv tradițional pregătit acasă! Echipa noastră vă urează poftă bună alături de cei dragi! Savurați cu plăcere!
[/read]