Bucătăria este un loc magic unde se întâlnesc aromele și gusturile, unde se nasc povești culinare și se creează amintiri de neuitat. Dacă sunteți în căutarea unei rețete de tort care să vă impresioneze și să vă încânte papilele gustative, atunci am găsit pentru voi rețeta perfectă: tort cu foi cu miere! Acest deliciu dulce cu o textură pufăitoare și un gust bogat de miere este o alegere ideală pentru orice ocazie specială sau simpla plăcere de a savura un desert rafinat.
[read more]
Pentru a realiza acest tort delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 300 gr de făină, 3 linguri de miere, 2 ouă, 150 gr de zahăr, 150 gr de unt și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru cremă, veți avea nevoie de 600 ml de lapte, 150 gr de zahăr, 3 linguri de amidon și 70 gr de unt.

Pentru a pregăti blatul, trebuie să adăugați într-o cratiță zahărul, untul și mierea, apoi să le puneți la foc mediu și să amestecați cu spatula și cu telul până când untul se topește. Urmează să adăugați bicarbonatul și să fierbeți compoziția timp de 2 minute, amestecând în continuare. Transferați compoziția într-un vas și așteptați să se răcească. Adăugați ouăle pe rând și amestecați foarte bine după fiecare. Încorporați făina și amestecați până la omogenizare.

Reclamă

Următorul pas este împărțirea aluatului în două părți egale. Rețineți că trebuie să repartizați o parte pe tava (30*40 cm) tapetată cu hârtie de copt și să coaceți blatul timp de 9-10 minute la cuptorul preîncălzit la 180°С. Coaceți la fel și al doilea blat, apoi îndreptați marginile cu cuțitul și le tăiați în jumătate, astfel încât să obțineți 4 foi.

Pentru a pregăti crema, amestecați zahărul cu amidonul, vanilia și laptele într-o cratiță. Puneți cratița la foc mic și fierbeți crema până se îngroașă. Adăugați untul și amestecați până la omogenizare. Așezați primul blat pe un platou, acoperiți-l cu cremă și continuați să alternați straturile de blat și cremă. La final, acoperiți suprafața și părțile laterale cu cremă și îmbrăcați tortul în firimituri de resturi de blat.

Acest tort cu foi cu miere este atât de moale, atât de gustos și atât de simplu de realizat, încât veți fi cu siguranță impresionați de rezultat. Aroma inconfundabilă a mierii și textura pufăitoare a foilor vor topi cu siguranță inimile celor care îl vor gusta. Așa că nu mai stați pe gânduri și încercați această rețetă minunată alături de cei dragi. Vă dorim poftă bună și momente dulci alături de acest tort cu foi cu miere!
[/read]